Mos Kopjo!

Themeluesit William B. Ruger dhe Alexander McCormick Sturm filluan në një dyqan të vogël makinash me qira në Southport, Connecticut. Historia e Ruger kujton që nga viti 1949 deri në vitin 2004, kompania prodhoi mbi 20 milion armë zjarri që përfshijnë gjithçka, nga armë dhe pushkë deri tek revole dhe armë zjarri